Ομολογία ήττας η πολιτική της Δημοτικής Αρχής ; Ομολογία ήττας η πολιτική της Δημοτικής Αρχής ;
H, αναμενόμενη από πολλούς, υποψηφιότητα της  Aντιπεριφερειάρχου Νήσων Βάσως Θεοδωρακόπουλου- Μπόγρη για το αξίωμα της Δημάρχου Σαλαμίνας είναι πλέον γεγονός, καθώς η επίσημη ανακοίνωση... Ομολογία ήττας η πολιτική της Δημοτικής Αρχής ;

H, αναμενόμενη από πολλούς, υποψηφιότητα της  Aντιπεριφερειάρχου Νήσων Βάσως Θεοδωρακόπουλου- Μπόγρη για το αξίωμα της Δημάρχου Σαλαμίνας είναι πλέον γεγονός, καθώς η επίσημη ανακοίνωση της θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου. 

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, διάφοροι προσκείμενοι στη μελλοντικά απελθούσα δημοτική αρχή προσπαθούσαν να διασπείρουν ότι δεν θα κατέβει στον αγώνα των τοπικών μας εκλογών και όταν αυτό το αφήγημα κατέστη πολιτικά γελοίο, ως εκ θαύματος εμφανίστηκε και νέα υποψηφιότητα που ανέλαβαν κάποιοι πολιτικοί παπαγαλιστές να την παρουσιάσουν ως σοβαρή, κάποιοι δε άλλοι να την παρουσιάσουν ως πολιτικό λαγό της υποψηφιότητάς της γιατί τάχα δεν της βγαίνουν τα κουκιά. Ο πανικός  της οδού Αμμοχώστου είναι πλέον ιδιαίτερα εμφανής σε σημείο αυτοεξευτελισμού της με πράξεις και ενέργειες που προσβάλλουν άμεσα ακόμα και την απλή λογική του κάθε δημότη.

Ο λόγος απλός.  Η σύγκριση μεταξύ του νυν και μελλοντικά απελθόντα δημάρχου, με την νυν αντιπεριφερειάρχη και μελλοντική δήμαρχο, είναι σε τέτοιο βαθμό υπέρ της δεύτερης που δεν αφήνει κανένα περιθώριο, στον αντικειμενικό παρατηρητή, για οποιεσδήποτε αμφιβολίες. 

Άκρως περιληπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι, ο νυν δήμαρχος είναι η επιτομή της προδομένης ελπίδας του λαού της Σαλαμίνας.  Πολλά υποσχόμενος το 2019  όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να επιδείξει σοβαρό έργο στο νησί, πέρα αυτών που έχει προχωρήσει μέσω της περιφέρειας, αλλά κατάφερε (γιατί για κατόρθωμα πρόκειται), να επιδείξει χειρότερο πρόσωπο από αυτούς που προεκλογικά κατακεραύνωνε με τους πύρινους λόγους του (άραγε τους θυμάται ή τους ξέχασε;). Στην απέλπιδα δε προσπάθεια που κάνει ώστε να κρατηθεί στην καρέκλα του, φαίνεται να αδιαφορεί ουσιαστικά  για το μέλλον του τόπου και τις επικίνδυνες ατραπούς στις οποίες οδηγεί τους δημότες, απλά για την δυνατότητα  υπερφίαλων και συνήθως παραπλανητικών αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, που προσπαθούν να δείξουν τουλάχιστον μία εικονική πραγματικότητα, αν όχι ψεύτικη. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια πάντα βγαίνει στο φως λέει ο πάνσοφος λαός μας. Ειδικά δε, όταν υπάρχουν έγγραφα που την αποδεικνύουν, γιατί ως συνήθως τα γραπτά μένουν, ενώ τα λόγια μπορεί να είναι και του αέρα.

Η νυν αντιπεριφερειάρχης και μελλοντική Δήμαρχος από την άλλη μεριά, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει απόλυτα θεσμικά και με σοβαρότητα.  Κατάφερε με πολύ δουλειά και λίγα λόγια να αναδειχθεί σε πολύτιμη συνεργάτης του Περιφερειάρχη στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι δήμαρχοι των νησιών μιλάνε (όλοι πλην συγκεκριμένου ενός) με τα καλύτερα λόγια για αυτήν, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό τους. Όπως τυχαίο επίσης δεν είναι, ότι την ίδια εκτίμηση και σεβασμό χαίρει και από τους πολιτικούς της αντιπάλους (ομοίως πλην του ίδιου συγκεκριμένου ενός). Το δε έργο που έχει να παρουσιάσει είναι μεγάλο και σημαντικό,  ακόμα και στην Σαλαμίνα και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την ανεπαρκή και φοβική απέναντί της Δημοτική Αρχή του τόπου της. 

Θα έχουμε την ευκαιρία πολλά να πούμε και να γράψουμε σε αυτή την πορεία προς τις εκλογές.  Πολλοί, επίσης, θα εξαπολύσουν μύδρους εναντίον μας από την ασφάλεια του πληκτρολογίου τους φοβούμενοι, προς το παρόν τουλάχιστον, να αντιπαρατεθούν σε αυστηρά πολιτικό επίπεδο ανταλλαγής επιχειρημάτων. Δεν μπορείς να ανταλλάξεις επιχειρήματα όταν δεν έχεις! 

Η πολιτική ωστόσο που δείχνει να θέλει να ακολουθήσει η Δημοτική αρχή είναι δυστυχώς άλλη. Θα προσπαθήσουν να μειώσουν, να χλευάσουν, να μπλοκάρουν (όσους δεν έχουν ήδη μπλοκάρει), να διαδώσουν αστειότητες κλπ κλπ, ακολουθώντας τις διδαχές του γνωστού πατέρα της προπαγάνδας. Αν δεν το πετύχουν θα προσπαθήσουν να εξαγοράσουν ( πολιτικά μιλώντας πάντα για να μην παρεξηγηθούμε) ανθρώπους και συνειδήσεις. Έτσι έχουν δείξει μέχρι τώρα και δεν νομίζουμε ότι θα αλλάξουν στο εγγύς μέλλον τουλάχιστον. Δυστυχώς βέβαια για τον τόπο κυρίως, αλλά από την μεριά μας δεν θα σταματήσουμε να ελπίζουμε αν και καταλαβαίνουμε ότι αυτή η πρακτική αποτελεί μονόδρομο λόγω της παντελούς έλλειψης επιχειρημάτων που προαναφέραμε. Πάντως είναι  τόσο προβλέψιμοι σε σημείο να έχουν γίνει οι ίδιοι γραφικοί. Ακόμα χειρότερα δε, έχουν μετατραπεί σε πολιτικό ανέκδοτο όσο και αν οι ίδιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν. Η μελλοντική δήμαρχος πάντως έχει δείξει ότι δεν «μασάει» από τέτοιου είδους πολιτικούς «κουτσαβακισμούς» και δεν νομίζουμε ότι θα αφεθεί να εγκαταλείψει τη σοβαρότητα και το επίπεδο της και να παρασυρθεί στα βοθρολύματα που θα θελήσουν να ρίξουν τον προεκλογικό αγώνα και  αποτελεί ειδικότητά τους.

Άλλωστε με αυτή τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει και συνεχίζει να επιδεικνύει η νυν και μελλοντικά απελθούσα δημοτική αρχή, ήδη έχει ομολογήσει και ας μην το λέει φωναχτά την επερχόμενη ήττα της και προσπαθεί απέλπιδα να γλιτώσει την πολιτική συντριβή της η οποία ταυτόχρονα θα αποδειχθεί ταφόπλακα για μελλοντικές πολιτικές καριέρες κάποιων εκ των μελών της. Αν φυσικά τα ίδια αυτά μέλη το επιτρέψουν.

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!