Τα μετέωρα βήματα της Δημοτικής Αρχής και ο (πολιτικά πάντα)  γραφικός Θανάσης Τα μετέωρα βήματα της Δημοτικής Αρχής και ο (πολιτικά πάντα)  γραφικός Θανάσης
Ξεκινώντας να γράψω αυτό το άρθρο μου έρχονται, δυστυχώς, στο μυαλό ουκ ολίγες παροιμίες. Παροιμίες όπως “ όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει... Τα μετέωρα βήματα της Δημοτικής Αρχής και ο (πολιτικά πάντα)  γραφικός Θανάσης

Ξεκινώντας να γράψω αυτό το άρθρο μου έρχονται, δυστυχώς, στο μυαλό ουκ ολίγες παροιμίες. Παροιμίες όπως “ όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια” , “ Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς.”, αλλά κυρίως “Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα”.

Λάλησε λοιπόν το, κατά τον εαυτό του και μόνο, φοβερό και τρομερό παιδί της δημοτικής αρχής. Μετά την παρατεταμένη αφωνία του, από τις πολιτικές “σφαλιάρες” που τρώει. Ευτυχώς όμως για να μας κάνει, ακόμη μια φορά, και εμάς αλλά και τα καβούρια στο Βουρκάρι να ξεκαρδιστούμε στα γέλια. Με πομπώδες ύφος κατηγόρησε την μείζονα μειοψηφία ότι δεν ψήφισε το κατεπείγον του θέματος στο δια περιφοράς πρόσφατο συμβούλιο, προσπαθώντας να βάλει ταυτόχρονα και άκρως κουτοπόνηρα πολιτικά, “φυτιλιές” στην παράταξη της κας Μπόγρη.

Φυσικά παρέλειψε να αναφέρει ότι ο συνδυασμός της κας. Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη ψήφισε ομόφωνα το Θέμα της Έγκρισης Συμμετοχής του Δήμου Σαλαμίνας σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +, χρηματικού ύψους 850,000€ .

τα προγράμματα που ψήφισε ομόφωνα η μειοψηφία. Ελπίζουμε η προετοιμασία τους να είναι η πρέπουσα ώστε να εγκριθούν

Ο γνωστός, σε όλους πλέον, θιασώτης της μισής αλήθειας αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αλαίσκας Αθανάσιος, προσπάθησε με αυτόν το τρόπο να “διασκεδάσει” τη συντριπτική πολιτική ήττα που υπέστη η δημοτική αρχή σε άπαντα τα πρόσφατα Δημοτικά Συμβούλια, ρίχνοντας κατά τη προσφιλή του πολιτική τάση τη “μπάλα στην εξέδρα”. Από κοντά του δε και ο αρμόδιος εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Νεολαίας κ. Ζαννής, κατευθυνόμενος και αυτός στην ίδια παραλογία. Τα πράγματα όμως είναι, ως συνήθως άλλωστε, απλά όσο και να προσπαθούν οι διοικούντες το Δήμο να μας πουν “άλλα αντί άλλων” .

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ανοίξει από το Νοέμβριο του 2023 και η διοίκηση δεν εξήγησε τουλάχιστον επαρκώς στην εισήγησή της, γιατί περίμενε μέχρι 5 ημέρες πριν την λήξη του να το φέρει προς έγκριση. Να θυμίσουμε δε, ότι δύο ημέρες πριν είχε Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό θα έπρεπε να μας εξηγήσει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Νεολαίας κα όχι “οτι του φανεί του ……”.

Η ημερομηνία έκδοσης του προγράμματος που περιέχει τις δράσεις που έφερε η διοίκηση να εγκριθούν κυριολεκτικά στο παρά πέντε

Η δε κα Μπόγρη έστειλε καθαρά και ξεκάθαρα το μήνυμά της προς την διοίκηση με την καταψήφιση του κατεπείγοντος του θέματος. Και αυτό ουσιαστικά είναι, ότι πλέον τέλειωσαν όσα ήξεραν και ότι η Διοίκηση οφείλει να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ωριμότητα τα θέματα που αφορούν Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα.

Καλό επίσης θα ήταν για χάρη του Δήμου και των δημοτών του πρωτίστως, ο κατά δήλωσή του, επαγγελματίας πολιτικός και αντιδήμαρχος Οικονομικών να προσπαθήσει να σοβαρευτεί επιτέλους, αφήνοντας την αγαπημένη του πολιτική μπουρδολογία, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον άπειρο εντεταλμένο Σύμβουλο Νεολαίας και να απαντήσει (ελπίζουμε σοβαρά) στα ερωτήματα που ήδη εκκρεμούν και είναι των αρμοδιοτήτων του, όπως η απόσυρση των 3 θεμάτων των ισολογισμών από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το πώς εξοφλημένο κατά την ΑΑΔΕ τιμολόγιο ήρθε ως ανεξόφλητο στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα το θέμα να αποσυρθεί προς διερεύνηση, μετά την αποκάλυψή του στον Πρόεδρο από τη κα Μπόγρη.

Ο λαός της Σαλαμίνας μπορεί να έδωσε δεύτερη ευκαιρία στη διοίκηση Παναγόπουλου, κατά πολλούς εξαπατώμενος τόσο από το δήμαρχο, όσο και από τους συνεργάτες του αλλά και από τα διάφορα “παπαγαλάκια” που μετέφεραν άκριτα τα λόγια τους, αλλά έδωσε στο Δήμο και ισχυρή αντιπολίτευση για να τους ελέγχει. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με ολόκληρη και όχι μισή αλήθεια.

Μπας και κάποιοι επιτέλους αφήσουν τη πολιτική του “Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα”. Η μήπως αυτή η πολιτική είναι σκόπιμη ώστε να εκθέσουν τον δήμαρχο περισσότερο και από το πόσο εκτίθεται από μόνος του, με απώτερο ίσως σκοπό τη καρέκλα του πριν τις εκλογές ; Τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι “ Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς.”

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Φ. Γιαννόπουλος

ΥΓ. Όποιος έχει την παραμικρή αντίρρηση στα λεγόμενά μας από την διοίκηση του Δήμου με χαρά θα τον υποδεχθούμε σε ζωντανή συνέντευξη σε μέρα και ώρα της επιλογής του ώστε να την εκφράσει και να μας αντικρούσει.

Διαβάστε επίσης το Δελτίο τύπου που εξέδωσε η κα Αραβανή σε απάντηση της ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα του Αντ/χου Οικονομικών

error: Content is protected !!