Γιατί δεν δίνει  στα σχολεία την κρατική χρηματοδότηση , η διοίκηση Χουρσαλά -Δημόπουλου; Γιατί δεν δίνει  στα σχολεία την κρατική χρηματοδότηση , η διοίκηση Χουρσαλά -Δημόπουλου;
Πολλά ερωτήματα προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής Χουρσαλά , σ΄ ότι αφορά τη χρηματοδότηση των σχολείων από την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούνται και... Γιατί δεν δίνει  στα σχολεία την κρατική χρηματοδότηση , η διοίκηση Χουρσαλά -Δημόπουλου;

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής Χουρσαλά , σ΄ ότι αφορά τη χρηματοδότηση των σχολείων από την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούνται και την οποία έχει λάβει ο δήμος αλλά δεν την εκταμιεύει.

Παρά τα τεράστια προβλήματα που έχουν και παρά τις ” διαβεβαιώσεις” του ιδίου και των στελεχών της  για την “προτεραιότητα” που δίδουν στα θέματα των σχολείων



Το θέμα τέθηκε πιεστικά στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού , από την ΕΛΜΕ Πειραιά, η ηγεσία της οποίας παρέστη.

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει συγκεκριμένα ότι ” ενώ η σχολική χρονιά βρίσκεται ουσιαστικά στο τέλος της, η Δημοτική Αρχή του Κορυδαλλού κωλυσιεργεί ( με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες ) και καθυστερεί( την απόδοση της β΄ δόσης καθώς και το υπόλοιπο της α΄ δόσης (που ακόμα οφείλει, όπως μάς έχουν ενημερώσει Διευθυντές σχολείων) στα σχολεία.

Η ανησυχία του εκπαιδευτικού κόσμου είναι μεγάλη για το τι πρόκειται να γίνει με τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, μιας και από το τέλος του Ιουνίου, όπως είναι γνωστό, καταργούνται οι σχολικές επιτροπές και η διαχείριση των χρημάτων τους περνάει εξολοκλήρου στην ευθύνη του Δήμου.



Ρωτάμε λοιπόν: μήπως ο Δήμος Κορυδαλλού σκοπεύει να παρακρατήσει τα χρήματα αυτά που δικαιωματικά ανήκουν στις σχολικές μονάδες;

Την ανησυχία αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι τα έξοδα τρέχουν και η <<συνηθισμένη>>, τακτική χρηματοδότηση από το Κράτος δεν επαρκεί έτσι και αλλιώς.

Η ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παρέμβαση για το ζήτημα αυτό. Η Δημοτική Αρχή απάντησε ότι έχει αποδώσει εξολοκλήρου την Α’ δόση και ότι μέχρι 30/6 σκοπεύει να εξοφλήσει τα τιμολόγια που θα στείλουν τα σχολεία.



Το γεγονός αυτό ενισχύει τις ανησυχίες μας πως πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να κρατήσει τα χρήματα της Β’ δόσης, να μην την αποδώσει στα σχολεία.

Δεν έχει καμία νομιμοποίηση η δημοτική αρχή να παρακρατήσει χρήματα από την τακτική επιχορήγηση, αφού αυτά πρέπει να κατανεμηθούν στα σχολεία, μέσω της σχολικής επιτροπής, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Μην ξεχνάμε ότι οι σχολικές επιτροπές εξακολουθούν να είναι σε ισχύ!



Είναι γνωστό σε όλους, ασφαλώς και στη Δημοτική Αρχή του Κορυδαλλού, πόσο δύσκολα είναι τα οικονομικά των σχολείων, λόγω της συνεχώς μειούμενης κρατικής χρηματοδότησης που δε φτάνει να καλύψει τις ανάγκες σε γραφική ύλη, φωτοτυπικό χαρτί, καθαριστικά, έξοδα εξετάσεων (Ενδοσχολικές, Πανελλήνιες), λογαριασμούς ΔΕΚΟ κ.α.

Αντί λοιπόν να κωλυσιεργεί στην απόδοση των χρημάτων, να φροντίσει να κατανείμει άμεσα τα χρήματα και να σταθεί με ουσιαστικό τρόπο δίπλα στα σχολεία.



Ενημερώνουμε επίσης την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές) ότι η τακτική αυτή των καθυστερήσεων στην εκταμίευση της κρατικής χρηματοδότησης αποτελεί προάγγελο για την οικονομική δυσπραγία που θα ακολουθήσει με την επικείμενη κατάργηση στα τέλη Ιουνίου των σχολικών επιτροπών και τη διαχείριση των χρημάτων από τους Δήμους.

Ζητάμε από το Δήμο Κορυδαλλού να προχωρήσει τώρα, χωρίς καθυστέρηση, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη εκταμίευση ολόκληρου του ποσού στα ταμεία των σχολικών μονάδων.

korydallosnews.gr

error: Content is protected !!