Δεν δέχθηκε ο Χουρσαλάς να συζητήσει την πυρασφάλεια των σχολείων καταγγέλλουν οι καθηγητές-Συνεχίζει ο δήμος Κορυδαλλού να μη δίνει την κρατική  χρηματοδότηση στα σχολεία Δεν δέχθηκε ο Χουρσαλάς να συζητήσει την πυρασφάλεια των σχολείων καταγγέλλουν οι καθηγητές-Συνεχίζει ο δήμος Κορυδαλλού να μη δίνει την κρατική  χρηματοδότηση στα σχολεία
Εντονη ανησυχία στους εκπαιδευτικούς του Κορυδαλλού προκάλεσαν οι απαντήσεις που έδωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ο  δήμαρχος της πόλης , Νίκος... Δεν δέχθηκε ο Χουρσαλάς να συζητήσει την πυρασφάλεια των σχολείων καταγγέλλουν οι καθηγητές-Συνεχίζει ο δήμος Κορυδαλλού να μη δίνει την κρατική  χρηματοδότηση στα σχολεία

Εντονη ανησυχία στους εκπαιδευτικούς του Κορυδαλλού προκάλεσαν οι απαντήσεις που έδωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ο  δήμαρχος της πόλης , Νίκος Χουρσαλάς, για “καυτά” θέματα που απασχολούν τα σχολεία , τονίζει  η ΕΛΜΕ  Πειραιά .

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού παρέστη αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία απαίτησε  “από τη Δημοτική Αρχή Κορυδαλλού:α) την άμεση απόδοση της β΄ δόσης των λειτουργικών δαπανών 2024, χωρίς παρακράτηση, από την τακτική επιχορήγηση για τις λειτουργικές δαπάνες στα σχολεία, που έχει ήδη καθυστερήσει με ευθύνη της δημοτική ς αρχής.

β) την εγγραφή στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του σοβαρού θέματος που σχετίζεται συνολικά με την πυρασφάλεια των σχολικών μονάδων του Δήμου Κορυδαλλού (βλέπε Πρόσφατη πυρκαγιά στο 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού). Το σχετικό αίτημα της ΕΛΜΕ είχε ήδη κατατεθεί από 23/5/2024.Οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής ενίσχυσαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας. Δεν μας ικανοποίησαν. Ήταν αόριστες, παρελκυστικές και όχι σαφείς.

Σχετικά με απόδοση της β΄ δόσης στα ταμεία των σχολείων δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την κατανομή ολόκληρου του ποσού. Παρέπεμψε τις όποιες αποφάσεις στην προσεχή συνεδρίαση της ΔΕΠ .

Η ΕΛΜΕ Πειραιά εξέφρασε την έντονη ανησυχία της μια και η σχολική χρονιά τελειώνει και η καθυστέρηση της καταβολής της β΄ δόσης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση της καθημερινότητας των σχολείων.Ανησυχούμε επίσης για το γεγονός ότι η τακτική των καθυστερήσεων στην εκταμίευση της κρατικής χρηματοδότησης αποτελεί προπομπό για την οικονομική δυσπραγία που θα ακολουθήσει με την επικείμενη κατάργηση των σχολικών επιτροπών και τη διαχείριση των χρημάτων από τους Δήμους.

Σε ό,τι αφορά το αίτημά μας για αναλυτική συζήτηση του θέματος της πυρασφάλειας στα σχολεία, από τις απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής αντιληφθήκαμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις άμεσες προθέσεις της, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες (π.χ το θέμα έχει κλείσει, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν κ.α.).Εμείς επιμένουμε. Ζητάμε άμεσα την ολοκληρωμένη αναλυτική συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο (αίτημα που ήδη δύο δημοτικές παρατάξεις στηρίζουν).

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε επαγρύπνηση μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά μας” , αναφέρει , καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά.korydallosnews.gr

error: Content is protected !!