ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΨΗ; ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΨΗ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Γράφουν οι εφημερίδες, καθώς τις ενημερώνουν τα Διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων, πως τουλάχιστον σε δύο χώρες, το Ισραήλ και η Πορτογαλία,... ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΨΗ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Γράφουν οι εφημερίδες, καθώς τις ενημερώνουν τα Διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων, πως τουλάχιστον σε δύο χώρες, το Ισραήλ και η Πορτογαλία, «κολυμπάνε» στο θανατικό ένεκα της τελευταίας μετάλλαξης του κορωνοϊού, ενώ και σε όλο τον κόσμο παρατηρείται έξαρση, όπως άλλωστε και στην Ελλάδα.

Εχθές πάλι, σημειώθηκαν, στην χώρα μας, 9.294 κρούσματα, με 93  διασωληνομένους και 13 θανάτους, ενώ κάποιοι επιστήμονες φοβούνται πως τα κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα, θα φτάσουν μέχρι και τις 25.000 την ημέρα.

Χειμώνες καιρούς, κάτω από τέτοιες συνθήκες υπάρχουν αυστηρές απαγορεύσεις, το ίδιο δεν συμβαίνει όμως και το καλοκαίρι γιατί ανοίγει ο τουρισμός και για να μας προτιμήσουν οι τουρίστες και να ανανήψουμε οικονομικά σαν Κράτος,, θα πρέπει να μην υπάρχουν οι απαγορεύσεις αυτές, ώστε είναι ανέφικτο να μην σημειώνουμε τέτοιους αριθμούς, με τόσα εκατομμύρια επισκέπτες και με τόσο συνωστισμό σε πλοία, αεροπλάνα, ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα και από εκεί στην ενδοχώρα με τους άλλους ανεπίτρεπτους συνωστισμούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την ανεμελιά, η οποία επικρατεί.

Έτσι, η τέταρτη δόση εμβολίου έρχεται εσπευσμένα, όπως συνιστούν κάποιοι επιστήμονες, ενώ άλλοι εκφέρουν διαφορετική γνώμη. Και ενώ οι τρεις προηγούμενες δόσεις εμβολίου, φαίνεται να μην απέτρεψαν τον ιό να εδραιωθεί και να συνεχίσει την ακάθεκτη πορεία του για περισσότερο από δύο χρόνια και ποιος ξέρει για πόσα ακόμη, ο  καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσχαλος, εξήγησε μέσω ανάρτησής του στα social media την δράση των εμβολίων απέναντι στις μεταλλάξεις και την πορεία του ιού και, τόνισε σχετικά με το θέμα της τέταρτης δόσης, ότι η απόφαση στερείται τεκμηρίωσης, πετώντας νέες «βολές» στην Επιτροπή Εμβολιασμών, και επισημαίνοντας μάλιστα πως «σοβαρές αποφάσεις για την υγεία μας δεν μπορούν να βασίζονται στην τύχη».

«Μέχρι και την εμφάνιση της Δέλτα τα εμβόλια ήταν σχετικά αποτελεσματικά τόσο στο να αποτρέπουν την λοίμωξη για ένα σημαντικό ποσοστό των εμβολιασμένων (όχι σε όλους) όσο και να μειώνουν την πιθανότητα διασποράς. Ήταν πολύ αποτελεσματικά στην μείωση της πιθανότητας της σοβαρής νόσησης. Όμως τα δεδομένα με την Όμικρον και ειδικά τις υποπαραλλαγές 4 και 5 άλλαξαν», τόνισε ο διαπρεπής καθηγητής.

Το ερωτηματικό για τον απλό άνθρωπο, είναι ένα: Υπάρχει μία κοινή κατεύθυνση, χωρίς αντιγνωμίες, που να στοχεύει στην καταπολέμηση του πανδημικού αυτού ιού;

error: Content is protected !!